Over

Op deze site verschijnt bondig proza.

Hiernaast schrijf ik verhalen, romans en andere teksten. In overleg werk ik in opdracht.

Het verhaal Letters voor de schrijfwedstrijd ‘Schrijf je straat’ werd opgenomen in de bundel Door Oost (Babel & Voss 2018).

Met Margriet Krijtenburg schreef ik het kinderboek De vader van Europa (Paraiges 2018), over een Syrisch meisje dat via een tijdreis Robert Schuman ontmoet en alles leert over het begin van de Europese Unie.

Verder werk ik aan:

  • Halte Noord-Holland (verhalen): een verzameling verhalen die zich afspelen in of rond een fictief dorp boven het Noordzeekanaal.
  • Het meisje met de hoepels (roman): drie mensen komen aan het woord over hun leven en hun dromen: een Nederlandse student die een enkele reis naar de Verenigde Staten boekt, het barmeisje dat hij in New York ontmoet, en een mysterieuze fotograaf uit Detroit. Hoe begin je een nieuw leven?

Ik ben gepromoveerd in de Sociologie op de gevolgen van overheidsbezuinigingen voor goede doelen. Als docent en onderzoeker bij het Centrum voor Filantropische Studies (Vrije Universiteit) hou ik me bezig met vrijwilligerswerk, filantropie, studentenbetrokkenheid en sociale innovatie. Zie hier mijn onderzoeksprofiel.

Eerder was ik educatief begeleider en gespreksleider bij ProDemos en deed ik als (freelance) journalist klussen voor Het Financieele Dagblad, tv-zender Het Gesprek, Het Parool, De Groene Amsterdammer en Sociologie Magazine. Van juli 2017 tot augustus 2018 reisde ik door Europa in een camperbusje.

arjendewit_20161223_10