Kinderboek Robert Schuman gepresenteerd

door arjendewit

Samen met Margriet Krijtenburg schreef ik een kinderboek over Robert Schuman, een van de grondleggers van de Europese Unie.

Le Père de l Europe

Le Père de l’Europe (The Father of Europe) bekijkt het leven van Robert Schuman door de ogen van Amira, een Syrisch meisje dat gevlucht is voor de oorlog. Zij is met haar vader op weg naar Parijs in een trein die door de tijd blijkt te kunnen reizen. Via de traumatische gebeurtenissen tijdens de Frans-Duitse oorlog, de Eerste Wereldoorlog en de Tweede Wereldoorlog leert ze hoe bijzonder het is dat er vrede is in Europa.

Initiatiefneemster en hoofdauteur Margriet Krijtenburg, die promoveerde op Schuman, ontving de Franstalige versie van het boek op 12 mei uit handen van uitgever Paraiges Jeunesse in het Robert Schuman-huis in Scy-Chazelles.

Dankzij sponsoring van Europe Direct wordt het boek verspreid onder 91 leerlingen van de Europese School die deelnamen aan het Peace & Justice & Schuman for Kids evenement op 16 mei bij de Haagse Hogeschool. De komende maanden wordt gewerkt aan verdere verspreiding.

prc3a9sentation-du-livre-maison-robert-schuman-avec-lediteur-et-lillustrateur-e1526989367128.jpg

 

 

Advertentie