De man die alles wist (3)

door arjendewit

Het wordt een miniem stukje warmer. Een meteoriet ter grootte van een kiezel verbrandt in de atmosfeer. Hij denkt aan de vliegtuigen die opstijgen en de auto’s die over de aarde rijden. In het Westland laat een tuinder per ongeluk de grote koeling openstaan maar in Azië beginnen mensen rond deze tijd met koken. In het westen van Ghana zorgen deelnemers van een plaatselijke marathon voor een bundel energie. De man denkt koelkasten, uitlaten, geisers, fabrieken, lampen, zeeën en wolken. Hij ziet hoe de lucht, boven Amerika opgewarmd, zich dartelend had verplaatst over de oceaan en was afgekoeld om zich vanaf het zuidwesten op de Europese kust te storten, hoe het tot stilstand was gekomen en bezonken was naar de aarde. Hij weet de gebouwen om zich heen, de lichtinval van de zon vanaf de punten van de zuidelijke daken, de dikte van het asfalt, de bomen op tientallen meters, de jongen die naast hem loopt en de zachte warmte die hun beider lichamen uitstralen. Hij voelt de zenuwen vlak onder zijn huid. Hij voelt hoe het een miniem stukje warmer wordt.

Advertentie